Nicaragua

W

9

Praktische informatie

  • Visum: Je hebt geen visum nodig om Nicaragua binnen te komen. Bij aankomst op het vliegveld betaal je $10 voor een visum van 90 dagen.
  • Geld: Er zijn voldoende ATM’s in Nicaragua. Het maximale dat je uit een pinautomaat kan verkrijgen is.
  • Eten: De nationale maaltijd van Nicaragua is Gallo Pinto. Dit is rijst, bonen en ei. De supermarkten in de grotere plaatsen zijn handig en hebben een zeer uitgebreid assortiment. Zoek naar supermercado Colonia of Palí. 
  • Vervoer: In Nicaragua heb je twee soorten bussen. De bus Ordinario; dit is de ‘normale bus’. Alle Nicaraguanen reizen ook met deze bussen. Ze zijn het meest goedkoop en stoppen overal. Een zitplek is er ook niet altijd bij, het kan zeker proppen worden. De Expreso bus is een minibus die onderweg niet overal stopt. Hier betaal je het dubbele voor, je hebt een zitplaats en je stopt niet onderweg. 
  • Kleding

Granada

León

El Castillo

Estelí

Las Peñitas

Matagalpa

Laguna de Apoyo

Masaya

De route

Deze trip heb ik samen met mijn vriend beleefd. We zijn  medio december 2017 tot medio januari 2018 geweest.

Granada

 

Aangezien Managua een chaotische drukke stad is, heb ik ervoor gekozen om vanuit het vliegveld direct met de taxi naar Granada te gaan. Het hostel dat ik had gereserveerd, De Boca en Boca, haalde me op voor $35. Een sfeervol hostel met binnenplaats waar een barretje en voldoende hangmatten te vinden zijn. Als ontbijt mag je zelf pannenkoeken bakken. Voor een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer betaalde ik $20 per nacht. Nadeel: Het is er gehorig. 

Granada is een mooie koloniale stad, maar er is niet per sé veel te doen. De hoofdactiviteit in dit plaatsje is de horeca. De hoofdstraat Calle la Calzada leeft helemaal op in de avonden. Neem plaats voor goedkope cocktails en een hapje eten. Mijn favoriet was het restaurantje Néctar. Ook in de omgeving van dit straatje zitten nog enkele leuke tentjes. Zo heeft Pita Pita een goede kaart. Ietsje prijziger, maar kwalitatief zeer goed eten. En wil je het straatleven bij Parque Colón bekijken? Duik dan in een hangstoel bij Hostel Selina voor een drankje. 

Als je van Granada naar León wilt verplaatsen is dit goed te doen met de bus. Pak de bus naar Managua UCA en vanaf UCA pak je de bus naar León. Ik had een expreso bus van Managua naar León. Hiervoor betaal je het dubbele (lees: nog steeds zeer goedkoop), maar deze stopt niet onderweg.

 

Masaya

 

Wat niemand wil missen is het bezoekje aan de Masaya vulkaan. De meeste toeristen doen deze activiteit vanuit het plaatsje Granada. De tour in de avond is het meest populair omdat je dan de lava het beste kan zien. Je wordt met een busje naar boven gebracht en krijgt ongeveer 15 minuten om de lava te bekijken. Door de zwavelgassen is het niet verantwoord om hier langer te blijven. Ik vond het erg tegenvallen; je ziet niet meer dan een rood stipje in de verte. De tour kost $20 en kan geboekt worden bij vrijwel ieder hostel. Als ik het opnieuw zou doen zou ik toch overdag gaan. Waarom? Er zijn veel wandelpaden om de vulkaan heen met schijnbaar prachtige uitzichten. Je komt dan niet alleen voor het stipje lava, maar ook voor de mooie omgeving. 

De plaats Masaya zelf staat bekend om de grote markt om souvenirs te scoren. 

 

Laguna de Apoyo

 

Een andere activiteit vanuit Granada is een dagje naar Laguna de Apoyo. Dit is een meer in de buurt waar je heerlijk ontspannend kunt zwemmen. Een nadeel is dat veel dagjesmensen ervoor zorgen dat je er met z’n allen tegelijk bent. Een andere optie is om het om te draaien: Ga slapen bij Laguna de Apoyo en bezoek Granada in een dagje vanaf daar. 

León

 

Kandy

 Las Peñitas

 

Veel

Estelí

 

Ella

 Matagalpa

 

Ben

 El Castillo

 

Het